05-05-2022

Wethouder plaatst tekstbord met foto bij ‘nieuw’ oorlogsslachtoffer

De werkgroep Graven Oorlogsslachtoffers Munnikenhof van de Historische Vereniging Oud Veenendaal heeft dit jaar weer een wandeling uitgezet op de Algemene Begraafplaats de Munnikenhof aan de Munnikenweg te Veenendaal.

Tijdens de start wandeling op woensdagmiddag 4 mei heeft wethouder Dylan Lochtenberg bij het graf van Margaretha Weppelman-Vink een tekstbord met foto geplaatst en sprak hij de aanwezige familie en de vele belangstellenden kort toe. Het was de eerste keer dat er bij haar graf een tekstbord stond. Ruim 77 jaar na haar dood is zij, na onderzoek van de werkgroep, officieel een oorlogsslachtoffer en is haar naam bijgeschreven op het Monument der Gevallenen.

De tekstborden blijven staan tot en met dinsdag 10 mei zodat nabestaanden en belangstellenden in alle rust de ongeveer zeventig graven kunnen bezoeken en de verhalen over het omkomen van de slachtoffers kunnen lezen. Ook zal het Perron met een aantal groepen leerlingen de route gaan wandelen. Bezoekers kunnen bij het toegangshek een plattegrond uit de bus halen en indien men de met pijlen gemarkeerde route volgt komt men bijna langs alle graven van de oorlogsslachtoffers.