Geschiedenis van de activiteiten van de werkgroep:
2010 Is het startjaar van de werkgroep. Wethouder Hans Bouwmeester plaatst de eerste rood/wit/blauw vlaggetjes bij de graven van oorlogsslachtoffers. Op 4 mei staat er op de begraafplaats een informatietafel.
2011 Gidsen vertellen bij een aantal graven het verhaal van het omgekomen slachtoffer.
2012 De werkgroep vindt twee ‘vergeten’ slachtoffers te weten Jan Achterberg en Roelof in ‘t Hout. Hun namen komen op ons verzoek ook op het Monument der Gevallenen langs de Kerkewijk. Op 4 mei is er een wandeling met gidsen.
2013 Burgemeester Wouter Kolff bezoekt op 4 mei samen met Commandant der Strijdkrachten (CdS) Tom Middendorp de begraafplaats. Alle oorlogsgraven zijn dit jaar voorzien van tekstborden. De CdS plaatst het laatste tekstbord bij een gesneuvelde militair.
2014 Ook dit jaar is er een wandeling en een informatietafel op begraafplaats de Munnikenhof.
2015 Begin mei dit jaar is er een tijdelijk Ereveld gemaakt voor alle Tweede Wereldoorlog slachtoffers die iets hebben met Veenendaal. Burgemeester Wouter Kolff loopt mee langs de Davidssterren en kruizen. Dit jaar is gestart met rondleidingen voor scholieren van CSV Het Perron.
2016 Vanaf dit jaar zijn de tekstborden voorzien van een foto van het slachtoffer.
2017 Dit jaar wandelden, naast veel nabestaanden en andere belangstellenden, ook de leden van de Rotaryclub Rhenen-Veenendaal langs de graven van oorlogsslachtoffers.
2018 Waarnemend burgemeester Piet Zoon wandelt tijdens de wandeling op de middag van 4 mei mee met de werkgroepleden en vele nabestaanden en andere belangstellenden. Op 4 mei hebben we de familie van Aris Terlouw te gast en wordt een gedenksteen op zijn graf geplaatst. De familie was eerder niet op de hoogte van het feit dat hij een oorlogsslachtoffer was.
2019 Burgemeester Gert-Jan Kats wandelt mee tijdens de wandeling op de middag van 4 mei.
2020 In verband met het Corona virus is er dit jaar geen wandeling langs de graven van de slachtoffers. Wel maakt de voorzitter samen met de wethouders Engbert Stroobosscher en Marco Verloop een wandeling langs een aantal oorlogsgraven en legden een boeket bloemen bij het jongste en het oudste slachtoffer.
2021 In verband met het Corona virus is er dit jaar geen wandeling langs de graven van de slachtoffers.
2022 De werkgroep vindt het ‘vergeten’ slachtoffer Margaretha Weppelman-Vink. Wethouder Dylan Lochtenberg plaatst op 4 mei tijdens de wandeling langs de graven van oorlogsslachtoffer voor de eerste keer een tekstbord bij haar graf. Ook wordt op ons verzoek haar naam vermeldt op het monument der Gevallenen. Dit jaar bezocht ook de Past Rotarians Club Veenendaal de graven.